Exclusive Interview – Sunil Kumar Sharma

Sunil Kumar Sharma

Sunil Kumar Sharma
Director – INNO Instrument India Pvt. Ltd.

INNO Instrument, founded in 2007 in Seoul (South Korea) is a fast growing international company. It operates in more than 60 territories and has partners and distributors globally, with the technologies that INNO instrument provides focused at providing installers and operators of fiber optic networks the best splicing products on the market. It already has offices in Korea, Hong Kong, Germany, the US, India and China etc.

We are proud to announce that INNO Instrument has opened its new Office in New Delhi, India. INNO Instrument India Pvt. Ltd, having India Head office in Janakpuri District Centre, New Delhi and also its branch office in Bangalore, Mumbai, Kolkata, Indore & Cochin. INNO products have been developed based on figuring out the needs and wants of its customers as installers and operators of fiber-optic networks. INNO products i.e. IFS ARC Fusion Splicer, High Precision Cleaver, and other accessories, are used in the CATV/ISP & Telecommunication industry for the installation, maintenance, monitoring, and troubleshooting of optical networks.

INNO INSTRUMENT, Inc. has evolved as an accumulation of our experience and innovation on core technologies of fusion splicer and cleavers with related accessories. It provides better solutions to the highly specialized field of telecommunications such as FTTx. With our smart equipment, we intend to become the bridge connecting smart telecommunication environments around the world.

About : Sunil Kumar Sharma

Sunil Kumar Sharma BE (Mech) Specialised in Naval Aviation. Joined Indian Navy in 1986 and retired in 2001 after putting up 15 Years of Service in Various Indian Navy Establishments from Kochi, Goa and Andaman & Nicobar Islands.

Started working in the Telecommunication Industry since 2004 with Marketing ISDN Networking Terminators (NT-1) of ASCOM, Switzerland Eventually started Marketing Test & Measuring Instruments.

Q 1.  Can You tell us more about your Company ?

Ans: INNO Instrument India Pvt. Ltd. is 100% subsidiary of INNO Instrument Inc. South Korea.

INNO Instrument Inc. is present in almost 90 Countries World Wide with 4 Branch offices and Approx. 382 Distributors. Inno manufactures Splicing Machines for all types of application i.e. Telecom, Cable TV Industry, FTTH , etc. INNO Instrument has also launched OTDR for the Telecom and Cable TV Market.

INNO Instrument stands for Promoting Technological “Innovation‟ and making “ The Highest Level” of Instrument. Our slogan is “You dream, We DESIGN” i.e. Nothing is impossible. We are realising what you are Dreaming by Producing / Providing Customer Centred Product.

“Customer Satisfaction” is the DNA of INNO Instrument.

Q 2. What is the Core Value of INNO Instrument ?

Ans: Core Value of INNO Instrument is that we have experienced continued growth by providing Innovative, Reliable Products and Services  everywhere where there is use of optical communication. Since 2013, Sales in domestic and international market have increased Dramatically and Strengthened the Competitiveness in Global Market. Through the business, INNO Instrument will make our lives better, easier and faster. INNO Instrument is on the journey with Innovative Spirit to become a No.1 in Optical Communication Business.

Q 3. What Latest / New Products / Services is INNO Instrument planning to offer / launch for its customers this year? And why do you think that your customers would Opt for INNO Instrument Products instead of other competitors ?

Ans: INNO Instrument is known for one of the leading manufacturers of Fusion Splicing machine from South Korea, however this year INNO is going to launch new series of OTDR worldwide. Two models i.e. View 500 and Mini 2 is already tested worldwide and got a very good response from the customers.

Our India launch of  OTDR will be in SCAT 2017 exhibition on 12, 13, 14 Oct 2017 in Mumbai.

Q 4. How do you see the Overall Growth of Fiber Business in India ?

Ans: There is a huge growth in fiber business in coming years globally and particularly in India due to Adoption of Broadband Services and Indian consumers are shifting towards internet driven applications such as video on demand. This is forcing companies to invest in OFC Network PAN India. The OFC market in India is expected to reach

USD 424 million by 2020.

Q 5. How do you see INNO’s role in India’s cable television’s journey from analogue to digital ?

Ans: This is a great opportunity for INNO as the demand for the fusion splicers is growing in the market due to Digitisation and INNO would tap all the possible opportunity to be present in the market.

Q 6. How do you fore see the Business & Future growth of  the Splicing Machine Market & How do you plan to continue your journey in India & Neighbouring countries ?

Ans: INNO has started its journey globally in 2007 and in India we were established in Jan 2015 and since then we have seen tremendous growth. Year on Year the growth for INNO has been great & we have been adding more & more product range to meet the market requirements & strengthening our base in India & Neighbouring Countries.

Q 7. What is your Support Strength for the Splicing Machine in India ?

Ans: As informed earlier we are present in almost all major cities, to name few we have INNO service centres at New Delhi, Mumbai, Kolkata, Indore, Ahmedabad, Banglaore, Guwahati, Kochi and also through our service partners in Guntur, Hyderabad, Lucknow, Bilaspur & Srinagar.

Q 8. Do you prefer to work independently or with a team ?

Ans: Having a background of Defence Forces I strongly believe that Nothing is possible without a great team, we all work towards achieving our common goal of Customer Satisfaction & Product Delivery i.e. Bringing Dreams to Reality.

Q 9. You are a known name in the Cable, Broadband & Telecom Industry, what would be your Advise to the Industry ?

Ans: I strongly feel that to remain in the industry one should always upgrade & update themselves with the latest technology & should use & Buy Products from Good Companies who are Serious Players in the Business & Can Provide  /  Support with Prompt After Sales Service.